Canwin - אפשר לנצח
apple-1727394_1280

קליפות תפוחים נוגדות סרטן

“האם תפוח ליום מרחיק את האונקולוג?”

זו הייתה כותרתו של מחקר שפורסם בכתב העת “annals of oncology”, שבמסגרתו ניסו החוקרים לבדוק האם אכילת תפוח (או כמה תפוחים) ביום הייתה קשורה לסיכון מופחת לסרטן. ניתוח התוצאות הראה שבהשוואה לנשים שצרכו בממוצע פחות מתפוח אחד ביום, לאוכלות התפוחים היה סיכון נמוך ב – 24% לפתח סרטן השד. כמו כן, החוקרים דיווחו על סיכון נמוך משמעותית לסרטן השחלות, סרטן הגרון וסרטן מעי הגס. הקשר ההגנתי התקיים גם לאחר הערכת הצריכה של ירקות ופירות אחרים, מה שמצביע על כך שצריכת התפוחים לא הייתה רק מדד לתזונה בריאה יותר באופן כללי. ההגנה מפני סרטן שמספקים התפוחים נובעת כנראה מתכונותיהם, נוגדות החמצון. נוגדי החמצון שבתפוחים  מרוכזים בקליפה, וזה הגיוני למדי, שכן הקליפה היא קו ההגנה הראשון של הפרי מפני העולם החיצון. אם נחשוף את ליבת הפרי לאוויר, הוא ישנה את צבעו לחום (יתחמצן) תוך דקות ספורות. ההשפעה נוגדת החמצון של הקליפה חזקה פי 2 בתפוח מסוג דלישס מוזהב עד פי 6 בתפוח מסוג יונתן מהשפעת הציפה.

מלבד ההגנה מפני הנזק שגורמים הרדיקלים החופשיים לדנ”א, מחקרי מעבדה הוכיחו שתמצית מתפוחים דיכאה את הגדילה של תאי סרטן השד, הן עם קולטנים חיוביים לאסטרוגן והן עם קולטנים שליליים, כאשר החוקרים באוניברסיטת קורנל טפטפו על תאים סרטניים תמציות שהופקו בקליפת תפוחים או מציפת הפירות , הם גילו כי התמציות מהקליפה עצרו את צמיחת התאים ביעילות גבוהה פי 10.

חוקרים גילו חומר המצוי בקליפה של תפוחים אורגניים (שכנראה מצוי גם בתפוחים שגודלו בשיטות קונבנציונאליות) ומפעיל גן מדכא גידולים. זהו המספין שיכול לסייע לגוף במניעת ההתפתחות של סרטן השד. תאי סרטן השד מוצאים דרך לכבות את הגן את הגן הזה, אבל קליפות התפוחים יכולות להפעיל אותו שוב. לסיכום המחקר, החוקרים ציינו כי “יש לכלול קליפות תפוחים בתפריט הקבוע.

נלקח מתוך ספרו של ד”ר מייקל גרגר יחד עם ג’ין סטון בהוצאת פוקוס.

הוסף תגובה

עקבו אחרינו

עקבו אחרינו בפייסבוק או ביו טיוב ותזכו להיות ראשונים לדעת על כל הכתבות והפעיליות החדשות מאת אפשר לנצח